10 Ocak 2013 Perşembe

10 Gizli Geçit Ve Oda


Eski mekanlarda geçen filmlerin ortak öğesi gizli geçit ve odalar. Yapılmaları için bir çok sebep var ve her zaman ilgi çekiciler.
10
Mont Sainte-Odile
Fransa’da dağın eteklerinde kurulmuş bu manastırın kilitli kütüphanesinden kitapların çalındığı fark edildi. Olayı araştıran polis kütüphaneye yerleştirdiği kamerada gizli bir geçitten bir öğretmenin gelip kitapları çaldığını fark etti. Bu öğretmen biraz heyecan biraz da kitap aşkıyla kalenin duvarlarına tırmanıp gizli merdiven vasıtasıyla buraya girip çıkıyordu. Bu geçidin genç keşişlerin sohbetlerinin yaşlı keşişler tarafından gizlice dinlenmesi amacıyla yapıldığı düşünülüyor.
9
21 Club
İçki yasağının en meşhur delicilerinden. Yan taraftaki binayı satın alıp içkileri oraya stok edip araya da 2.5 tonluk dışardan beton duvar olarak gözüken bir çatı inşaa etmek. Kazandıkları parayı düşününce emeğe değmiş gibi gözüküyor.
8
Korku Evi
2008 yılında polis baskınında binanın altında 4 odalı bir gizli yapı bulunmuş. Bunun korkunç olmasının sebebi bunların içinde genç çocuk kalıntıları, cesetler vs. de bulunmaları. Polis bu çocuk bakım evinde bulunan cesetlerin 1940 – 1980 arasında olduğunu açıklamıştı.
7
Colditz Kalesi
Savaş esiri olarak bu kalede tutulan ingiliz askerleri sahte bir duvar örerek çatıda kendilerine gizli bir oda yapıp burda kaçışlarını planladılar. Planları iyi işliyordu ama planlanan tarihten önce savaş bitmiş Almanya yenilmişti.
6
Coffin Evi
Bu ev dışardan normal bir gibi gözükse bile Amerikan iç savaşı öncesi kaçmış 2000′e yakın köleye gizli geçitleriyle ev sahipliği yapmıştı. Tom Amca’nın kulübesi burdaki kölelerden birinin hayatını konu alır.
5
Borgo Geçidi
Dan Brown’un Melekler ve Şeytanlar kitabında da bahsi geçen bu geçit Vatikan’da Papaların tehlike anında kaçmaları için yapılmış. Şu anda turizme açık ve artık pek gizli değil.
4
Meksika / Amerika Uyuşturucu Tüneli
Tijuana’daki bir mutfağın altından Amerika’ya uyuşturucu sevkiyatı için kazılmış bu tünel hafif raylı sisteme benzer bir sisteme bile sahipti. Meksikalı uyuşturucu kartellerinin en gelişmiş tüneliydi.
3
New York Metro İstasyonu
New York metrosunun ana durağı Dünya’nın en büyük metro durağı. Bu yapıyı en ilginç kılan ise Başkan Roosevelt’in buradan Astoria oteline bağlanan gizli bir geçit yaptırması, kendisi böylelikle kalabalıktan, gazetecilerden ve sorularından kolayca kaçabiliyordu.
2
Hindistan Ulusal Kütüphanesi
Yeni bir keşif daha. Binanın restorasyonu sırasında arkeologlar çok büyük bir oda buldular. Bu odanın isyancıların üstüne örüldüğü ya da İngiliz Sömürgesi zamanında hazine saklamak için kullanılıyor. Tarihi öneme sahip bir duvarın yıkılmasına izin verilmediği için henüz içerisi keşfedilmemiş durumda.
1
Korku Odası
Şikago Dünya Fuarı zamanında yapılmış Dünya Fuarı oteli. H.H. Holmes delisinin tasarladığı alt katında sahip olduğu eczane bulunan, bir çok geçit, labirent bulunan misafirlerini odalarında öldürüp oluklardan aşağı işkence odasına atan katilin işi. 200′ün üzerinde insanı öldürdüğü biliniyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder