7 Ocak 2013 Pazartesi

İos ws Android ...!?

Öncelikle, ''iOS daha stabildir; Android iOS a göre bu konuda biraz daha geridedir fakat uygulama özgürlüğü vardır.'' düşüncesi saçma geliyor. iPhone 4S , samsung galaxy s3 ve galaxy note 2 yi test etme imkanı bulmuş birisi olarak diyorum ki, 3 telefonda ihtiyaçları karşılıyor hem donanımsal açıdan hem yazılımsal açıdan. Note 2 de 2 gb ram var, 4S de 512 mb ram var; note 2 de şu işlemci var 4S de şu işlemci var diye düşünmemek gerek. Zaten iOS kullanan bir cihaz ile android kullanan bir cihazın donanımsal özelliklerini karşılaştırmak saçma olur. iOS kullanan bir cihaz için 4S in özellikleri, android kullanan bir cihaz için de S3 ün One X in özellikleri şu an için yeterli. Olay yazılıma bakıyor artık. Bundan sonrası kişisel zevklere kalmış. Ben iOS dan yana kullandım tercihimi, başkası da androidden yana kullanabilir.

JB olayını bile tam bilmeyenler var. Çoğu kişi ''JB yap ücretsiz uygulama kullan'' diye düşünüyor. JB sadece ücretsiz uygulama indirmek değildir. Heralde insanlar JB yapınca App store deki ücretli uygulamaların ücretsiz olduğunu sanıyor. Cydia store den indirebileceğiniz birsürü uygulama ile iPhone ler kişiselleştirilebiliyor. Yani iPhone yi tek tip bir cihaz olarak düşünmemek lazım.

iOS un şöyle bir avantajı da var, sadece tek bir cihaz için üretilmiş bir işletim sistemi. Android i ise baya çok cihaz kullandığı için güncelleme sorunları artıyor elbette. Şöyle düşünün, şu an çıkan iOS sürümlerini iPhone 3GS bile alabiliyorken, android kullanan cihaz yelpazesi geniş olduğu için çoğu cihaz yeni android sürümleri için güncelleme alamıyor. Bu açıdan iOS tercih edilebilir. Fakat JB gibi işlemlerle ugraşmadan telefonunu kişiselleştirmek ve uygulamaları ücretsiz indirmek isteyenler için android tercih edilebilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder