8 Ocak 2013 Salı

2012'nin En İyi İlk 5 Doodle'ı



5
Little Nemo in Slumberland
Winsor McKay isimli karikatüristin 107. yaş günü için düzenledikleri doodle’da karikatüristin en meşhur çalışmasını kendi gazetede çizdiği gibi yukarıdan aşağıya düzenlemişler. Bu karikatür çizgide ve hikayede bir çığır açmış, hayal gücü ve renklerin hikayade Alice Harikalar Diyarı’nda gibi birleştiği bir seridir.
4
Cadılar Bayramı
Cadılar Bayramı yavaş yavaş Türkiye’de de kutlanır oldu. Google’da cadılar bayramında logosunu perili bir ev haline getirdi. 5 kapıdan oluşan doodle’da her kapı açıldığında Google’ın bir harfi çıkıyordu.
3
Alan Turing
Matematik ve kriptoloji uzmanları, bilgisayar bilimlerinin yaratıcı Alan Turing eşcinsel olduğundan dolayı hayatı işkence ve aşağılanma ile geçmiş, sonunda da intihar ederek ölmüştür. Geçtiğimiz yıllarda İngiltere’nin kendisinden resmi özür dilediği Alan Turing’i bilgisayar çocukları da unutmadılar ve kendisini onurlandırmak için çalışan bir Turing aleti yaptılar.
2
Dr. Robert Moog
1960′ların ortaları ve ortaya çıkan yeni bir müzik alet. Bir analog synthesizer. Muhteşem bir devrim ve yaratıcısı Dr. Robert Moog. Google’da bu şahsın 78. yıl donümünde neredeyse çalışan eski bir Moog Synthesizer’ı çalışanların tüm gün bununla oynamasını sağladı.
1
Futbol
Olimpiyatların şerefine hazırlanan doodle’lardan biri. Çirkin bir adamın size şut çekmesi ve onları kurtarmaya çalışmanız diye özetleyebilirsiniz. Resmini ararken gerçeğini buldum ve yine saatlerimi harcadım. Bulaşmamak gerek.

Kaynak:ListeMiste.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder